Dragostea în vremea coronavirusului: doi octogenari se întâlnesc la frontieră, respectând distanțarea socială

06 Apr 2020 | scris de A.V.
Dragostea în vremea coronavirusului: doi octogenari se întâlnesc la frontieră, respectând distanțarea socială

Ne-a schimbat pandemia? Ne-a dezumanizat sau, din contră, ne-a făcut mai buni, mai empatici, mai generoși? Este prea devreme să ne pronunțăm. Viața ne-a fost resetată în timp-record, dar rezultatul resetării este necunoscut. Oameni care încearcă să rămână oameni devin știri.

Așa este cazul lui Karsten Tüchsen Hansen, care locuiește în Germania și al Ingăi Rasmussen, din Danemarca. Cei doi se întâlnesc zi de zi la un punct de frontieră închis - păstrând distanța recomandată de medici.

Inga și Karsten își aduc câte un scaun de acasă și stau zi de zi împreună, fiecare pe partea cealaltă a barierei de la punctul de frontieră Aventoft. Ea are 85 e ani, el 89. Cei doi stau la povești ore întregi, beau împreună cafea adusă în termos, își împart biscuiții și iau prânzul împreună, gătit de Inga și adus la pachet, scrie Deutsche Welle

În mod normal, cei doi s-ar vizita zi de zi, dar în plină pandemie de coronavirus păstrează distanța recomandată de specialiști, evitând orice îmbrățișare sau strângere de mână deasupra barierei. „E trist, dar nu putem schimba situația”, spune Inga.

Cei doi octogenari vorbesc multe ore la telefon, dar această formă a contactului nu le e de ajuns, așa că se întâlnesc în fiecare după-amiază la punctul de frontieră. Inga vine cu mașina din orașul ei Gallehus în Danemarca, iar Karsten cu bicicleta electronică din Süderlügum în nordul Germaniei. 

Cei doi povestesc că au făcut cunoștință în urmă cu doi ani, cu totul întâmplător. Soțul Ingăi murise demult, la fel ca soția lui Karsten.

Octogenarii s-au îndrăgostit și au plecat împreună în excursii, spre exemplu în croaziere pe Dunăre și pe Rin. Acum, ei visează la alte călătorii în doi după ce va trece epidemia și se vor redeschide granițele. 

Alte stiri din Life style

Ultima oră