Curăţătorie de pantofi în București, un business care a explodat în pandemie

06 Aug 2020
Curăţătorie de pantofi în București, un business care a explodat în pandemie

Maria Piţigoi şi-a deschis o curăţătorie de pantofi în București, în plină criză. Antreprenoarea spune că cererea pentru acest serviciu s-a triplat în această perioadă, iar tarifele încep de la 40 de lei şi ajung până la 165 lei, anunță MEDIAFAX.

Maria Piţigoi crede în încălţămintea curată şi a pornit o afacere pornind de la această idee: o curăţătorie profesională de încălţăminte.

A avut nevoie de o lună de zile şi o investiţie totală de 10.000 euro din fonduri proprii să deschidă primul punct de lucru stradal în Bucureşti.

Din 2008 până de curând, business-ul funcţiona doar în online, pe bază de comandă.

Maria spune că cererea pentru curăţarea încălţămintei a explodat în criză, ceea ce a convins-o să investească în deschiderea unui atelier în stradă.

Are doi angajaţi în prezent şi se aşteaptă la încasări de 20.000-30.000 euro până la sfârşitul anului.

La 25 de ani, antreprenoarea spune că pe viitor vrea să cucerească şi zona corporate şi să-i convingă pe angajatori să ofere angajaţilor acest serviciu drept beneficiu. Şi nu se opreşte aici. Maria vrea să se extindă de anul viitor în Bucureşti, dar şi în toată ţara.

„Faptul că în pandemie comenzile s-au dublat, chiar triplat am înţeles că oamenii au nevoie de serviciul nostru. Vorbim de 10-12 comenzi zilnice. În partea online, clientul plasează comanda în website, telefonic sau prin e-mail, ne ocupăm de colectare de la adresa furnizată de client, precum şi de livrarea încălţămintei atunci când este gata. Tarifele încep de la 40 de lei pentru o curăţare standard, iar cele mai căutate pachete sunt pachetul Total Clean ce are preţul de 55 lei şi Pachetul 3+1, la trei curăţări pe a patra o primeşti gratuit”, a spus Maria Piţigoi, fondator Kixomania.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Life style

Ultima oră