CORONAVIRUS: Un designer a găsit soluția pentru restaurante

13 Mai 2020
CORONAVIRUS: Un designer a găsit soluția pentru restaurante Galerie foto (3)

Pentru a permite restaurantelor să asigure respectarea distanțării sociale în timpul servirii clienților, un designer francez a proiectat clopote din plexiglas care atârnă din tavan.

Astfel, fiecare client se găsește sub o vizieră mare, deschisă în spate pentru a facilita accesul și a evita sufocarea. Poate să ia masa sau să bea în liniște, fără a risca să fie bombardat cu micro-picături de la vecinii săi de masă.

Probabil va fi necesar să vorbească puțin mai tare cu interlocutorii lor, pentru a se putea înțelege, deci șușotelile nu vor mai fi chiar la-ndemână.

Designerul Christophe Gernignon este la originea proiectului intitulat Plex’Eat. 

”Eram îngrijorat pentru cei din industria ospitalității. M-am gândit la cei cu restaurante, la un dispozitiv care să permită clienților lor convivialitatea în jurul mesei, fără niciun risc asumat”, a explicat acesta, potrivit cnews.fr.

Ideea a venit de la un fotoliu descoperit într-un concept store din Asia, care avea deasupra un clopot care permitea ascultarea muzicii în liniște, fără perturbări exterioare.

Deocamdată, este vorba despre un proiect. Un om de afaceri l-a contactat pe designer, pentru a studia o eventuală comercializare a produsului. Pentru Christophe Gernignon, este prea devreme pentru a avea o estimare a prețului acestui dispozitiv de protecție, mai scrie sursa citată.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră