Celebra revistă Vogue își cere scuze că nu a acordat spațiu suficient persoanelor de culoare

11 Iun 2020 | scris de A.V.
Celebra revistă Vogue își cere scuze că nu a acordat spațiu suficient persoanelor de culoare

Redactorul șef al revistei Vogue, Anna Wintour, a recunoscut că a făcut mai multe greșeli pe parcursul anilor, a publicat materiale de netolerat, nu a oferit suficient spațiu în paginile revistei pentru a publica materialele designerilor de culoare și nu a sprijinit propriii angajați de origine afro-americană.

În cadrul unui amplu memo intern transmis tuturor angajaților și prezentat de New York Post, Wintour și-a cerut scuze angajaților de culoare pentru că a publicat ”imagini și articole dăunătoare și de netolerat”, dar a și recunoscut că are foarte puțini angajați de culoare și și-a asumat întreaga responsabilitate a deciziilor eronate din perioada de 32 de ani de activitate redacțională.

”Vreau să recunosc că sunt perfect conștientă că Vogue nu a acordat suficient sprijin editorilor, scriitorilor, fotografilor, designerilor de oricine afro-americană. Am făcut greșeli publicând materiale sau imagini dăunătoare. Îmi asum întreaga responsabilitate”.

Aceste noi declarații vin în urma amplelor proteste ale populație de culoare ce își cer egalitatea de îndrepturi, aceleași șanse în a obține un loc de muncă decent și pentru a opri brutalitatea poliției americane.

În această săptămână, mai mulți redactori șefi au fost nevoiți să-și dea demisia în urma acuzațiilor rarsste, defăimătoare sau a unor postări pe rețele de socializare ce condamnă protestele din întreaga lume în urma decesului lui George Floyd.

Wintour a mai precizat: ”vreau să mă adresez în special angajaților de culoare – pot doar să-mi imaginez cât de greu v-a fost. Dar știu că durerea, violența, nedreptatea pe care le-am trăit trebuie să ia sfârșit. Trebuia să ne dăm seama de gravitatea situației și să intervenim de mult timp”.

”Cu siguranță nu este ușor să fii un angajat de culoare al revistei Vogue și sunt prea puțini dintre voi. Știu că nu este suficient să spunem că vom face lucrurile corect de acum încolo, dar o vom face. Vă rog să știți că prețuiesc ideile voastre și mi-aș dori să vă adresați direct, să vă exprimați direct opiniile”, a adăugat redactorul șef.

Primul model de culoare care a apărut pe coperta celebrei reviste de modă a fost Beverly Johnson de abia în anul 1974, dar de abia în 2018 primul fotograf de culoare avea publicată pe copertă capadopera sa. Era vorba despre pictorialul cântăreței Beyonce în ediția din septembrie atunci când revista celebra 125 de ani de activitate.

Alte stiri din Life style

Ultima oră