Decesul lui George Floyd oprește cel mai lung serial din istoria televiziunii din SUA

10 Iun 2020 | scris de A.A.
Decesul lui George Floyd oprește cel mai lung serial din istoria televiziunii din SUA

Serialul TV ”Cops”, unul dintre primele documentare ce prezintă activitatea de zi cu zi, activitatea de teren a polițiștilor, a fost anulat de studiourile Paramount Network după nu mai puțin de 32 de sezoane.

Canalul TV a decis întreruperea difuzării episoadelor în urma protestelor masive din SUA generate de decesul bărbatului de culoare George Floyd. Conform rezultatelor legiștilor, acesta a murit asfixiat în timp ce un polițist din Minneapolis a stat cu genunchiul pe gâtul suspectului aproape 9 minute.

Televiziunea a anunțat că a anulat noile episoade ce prezentau intervenții ale polițiștilor, de multe ori destul de brutale, urmărirea și prinderea suspecților folosind întregul armament din dotare.

Într-un episod ce prezintă realitatea din spatele camerelor de filmat, polițiștii de multe ori constrângeau suspecții pentru a semna înțelegerea conform căreia aceștia aveau dreptul de a prezenta imaginile filmate.

Un purtător de cuvând al rețelei a precizat că studioul nu intenționează să mai reia serialul, conform The Hollywood Reporter.

”Cops”(Polițiștii) a debutat în 1989 și este cel mai lung serial din istoria televiziunii americane și chiar a inspirat alte documentare, seriale sau filme de acest gen.

Show-ul s-a luptat pe parcursul anilor cu foarte multe critici, diverse voci atrăgând atenția că acesta glorifica brutalitatea poliției și se baza prea mult pe ghinionul suspecților.

În 2013, organizația pentru drepturile oamenilor Color of Change a demarat o campanie prin care a solicitat postului TV Fox să întrerupă transmiterea serialului și chiar a insistat ca industria publicitară să-și retragă sprijinul.

Mai multe canale TV au retras astfel de emisiuni printre care și serialul Live PD ce urmărea acțiunea polițiștilor în timp real. În martie 2019, într-o transmisie live, Javier Ambler, un afro-american de 40 de ani, a fost ucis în urma intervenției polițiștilor.  

Alte stiri din Film

Ultima oră