Uciderea lui George Floyd determină gesturi din ce în ce mai sugestive. Ce a făcut soțul Serenei Williams

07 Iun 2020 | scris de A.V.
Uciderea lui George Floyd determină gesturi din ce în ce mai sugestive. Ce a făcut soțul Serenei Williams

Soțul Serenei Williams a făcut un gest sugestiv în contextul provocat de uciderea lui George Floyd. Alexis Ohanian (37 de ani), care este co-fondatorul Reddit, a decis să demisioneze și a cerut ca în locul său să fie numită o persoană de culoare.

Întrebat de ce a făcut asta, Ohanian a spus că unul dintre argumentele sale este acela că, în calitate de tată, trebuie să fie capabil să-i dea un răspus fiicei sale când aceasta îl va întreba "Cei ai făcut?"

În același timp, soțul Serenei Williams a promis că va dona un milion de dolari asociaţiei non-profit a fostului jucător de fotbal american Colin Kaepernick.

Scandalul provocat de moartea lui George Floyd, un bărbat afro-american, continuă în orașele din SUA, iar numeroase personalități din lumea sportului s-au solidarizat cu protestatarii.

Un exemplu este Michael Jordan (57 de ani). Legenda baschetului mondial, cu o avere estimată în prezent la 2,1 miliarde de dolari, a decis să doneze 100 de milioane de dolari diverselor organizații de luptă împotriva rasismului.

Tragedia s-a întâmplat în Minneapolis după ce un poliţist l-a imobilizat și i-a ţinut genunchiul pe gât timp de peste 8 minute.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră