Focuri de armă la sediul YouTube din California

04 Apr 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Focuri de armă la sediul YouTube din California

Un incident armat a avut loc la sediul YouTube din San Bruno, California. Atacatorul a fost o femeie, care s-a sinucis la faţa locului, după cum a precizat poliţia.

Femeia ar fi încercat să-l ucidă pe iubitul ei, a tras asupra lui şi a altor persoane care se aflau în momentul atacului la cafeneaua din apropierea sediului Youtube. Cel puţin patru persoane au ajuns la spital, dintre care una este în stare gravă.

Spitalul General din San Francisco a anunţat că au preluat pacienţi în urma incidentului, însă nu a făcut precizări în legătură cu starea acestora.

Angajaţii cafenelei s-au baricadat imediat în birouri. La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de poliţie care au închis zona.

Ca de obicei, reacţia preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, a venit pe Twitter. 

"Tocmai am aflat despre focurile de armă trase la cartierul general al YouTube din California. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către toate persoanele afectate. Mulţumesc fenomenalelor forţe ale poliţiei şi primelor echipe de intervenţie care se află la faţa locului", a scris Donald Trump, potrivit sudinfo.be.

UPDATE

Femeia identificată de poliţiştii americani ca fiind persoana care a împuşcat trei oameni la sediul companiei YouTube din California era o vloggeriţă vegană şi acuzase YouTube de discriminare

Potrivit poliţiei, autoarea atacului de marţi din Silicon Valley se numea Nasim Najafi Aghdam, era din San Diego şi avea 39 de ani.

Un bărbat de 36 de ani se află în stare critică şi alte două femei de 32 şi 27 de ani au fost rănite în atacul survenit marţi la orele prânzului la cantina clădirii de birouri din San Bruno, unde lucrează aproape 2000 de angajaţi ai YouTube. Ulterior, femeia s-a sinucis. Conform poliţiei din San Bruno, nu există deocamdată dovezi că atacatoarea le-ar fi cunoscut pe victime.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră