Codul penal va fi modificat, pentru a sancționa o varietate de fapte legate de criptomonede

22 Oct 2020
Codul penal va fi modificat, pentru a sancționa o varietate de fapte legate de criptomonede

Viitoarea versiune a Codului Penal va sancționa mai multe fapte de fraudă și contrafacere, în legătură cu mijloace de plată fără numerar, cum sunt criptomonedele, anunță Avocatnet.ro. Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie să fie aprobat de inițiator (Guvern), să fie adoptat de Parlament, promulgat de președintele țării și să apară în Monitorul Oficial.

Nu te juca cu criptomonedele!

Cele mai importante modificări ale actului normativ:

  • transferul de bani sau de monede virtuale (criptomonede), prin introducerea, transmiterea, modificarea sau ștergerea de date informatice, în scopul de a obține un beneficiu material pentru sine sau pentru altul, se va pedepsi cu închisoare între doi și șapte ani;
  • operațiunile de transfer de monedă virtuală, prin utilizarea, fără consimțământul titularului, a unui instrument de plată fără numerar – aceeași pedeaspă;
  • diverse fapte de deținere a unui instrument de plată fără numerar, furat sau obținut pe nedrept, în vederea folosirii frauduloase a acestuia, se va pedepsi la fel.

Aceste modificări au ca scop transpunerea Directivei Europene nr. 713/2019, ce vizează combaterea fraudelor și a contrafacerii în privința mijloacelor de plată fără numerar.

CONTINUAREA ARTICOLULUI, AICI

Alte stiri din It

Ultima oră