Huawei a devansat Apple la vânzarea de telefoane, fiind pe locul doi mondial

01 Aug 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Huawei a devansat Apple la vânzarea de telefoane, fiind pe locul doi mondial

Compania chineză Huawei Technologies a devansat Apple şi a devenit al doilea mare furnizor de smartphone-uri la nivel mondial, în trimestrul încheiat în iunie, câştigând teren în Europa şi pe piaţa sa locală, potrivit datelor firmelor de cercetare a pieţei, citate de Reuters.

Huawei a reuşit totodată să îşi depăşească rivalii prin comercializarea mai multor telefoane cu funcţii incluse.

Potrivit datelor IHS şi Strategy Analytics, Huawei a acoperit în perioada aprilie-iunie peste 15% din piaţa globală a smartphone-urilor, depăşit cota de 12% a Apple. Lider este în continuare Samsung Electronics, cu o cotă de piaţă de aproape 20%.

Potrivit firmei de analiză a datelor Canalys, livrările totale de smartphone-uri în China au depăşit 100 de milioane de unităţi în trimestrul al doilea, faţă de 91 de milioane de unităţi în primul trimestru, iar Huawei şi-a mărit cota pe piaţa chineză cu 6%, la un nivel record de 27%.

Piaţa chineză este esenţială pentru Huawei, care este suspectată în SUA, Australia şi alte ţări că ar putea facilita spionajul guvernului chinez.

Compania a fost practic exclusă de pe piaţa Statelor Unite, în condiţiile în care niciun operator de telecomunicaţii important nu comercializează smartphone-uri Huawei.

Huawei a negat că ar facilita spionajul, afirmând că este o companie privată care nu se află sub controlul guvernului chinez.

Alte stiri din Gadget

Ultima oră