Un inginer chinez s-a căsătorit cu o femeie-robot

06 Apr 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Un inginer chinez s-a căsătorit cu o femeie-robot

Zheng Jiajia este un inginer chinez expert în inteligență artificială. El a lucrat mai mulți ani la compania multinațională Huawei, cunoscutul producător de telefoane și tablete, aflată în plină expansiune la nivel mondial și prezentă și pe piața românească.

El nu și-a găsit perechea până la 31 de ani a apelat la o soluție cel puțin neobișnuită, sătul de presiunile făcute de familie asupra sa, pentru a se căsători, scrie theguardian.com. Tânărul a profitat de cunoștințele sale în IT și ”și-a creat” făptura visurilor: pe Yingying. Mai mult, chinezul s-a și căsătorit cu femeia-robot cu care spune că are o relație de aproape doi ani.

La sfârșitul săptămânii trecute, el și-a surprins familia, anunțând că se căsătorește cu o femeie-robot construită chiar de el. Tânărul spune că nu mai avea iubită de mulți ani și că aceasta a fost singura soluție pentru a-și găsi liniștea.

Deși totul pare o glumă, ceremonia celor doi a fost cât se poate de serioasă. La nuntă au participat mama lui Zheng, dar și prietenii și colegii săi de facultate.

Căsătoria nu are valoare legală, având în vedere că uniunile între oameni și androizi nu sunt prevăzute în legislația chineză. Ceea ce nu înseamnă că nu a fost mai puțin pompoasă, incluzând un banchet, cadouri și tradiționalul voal roșu de mireasă tipic pentru căsătoriile tradiționale în această cultură orientală.

Cât despre mireasă, potrivit mirelui, are 31 de ani și a început o relație cu el în urmă cu doi ani. Yingying este capabilă să vorbească printr-o conexiune la un computer cu acces la texte și arhive audio înmagazinate, poate recunoaște fotografii și obiecte, dar nu este programată să meargă, deși soțul a promis că se va ocupa de acest neajuns.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră