Pasagera unui avion a fost arsă pe faţă şi mâini în urma exploziei căştilor sale audio pe baterii

15 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Pasagera unui avion a fost arsă pe faţă şi mâini în urma exploziei căştilor sale audio pe baterii Galerie foto (3)

Este o premieră pentru un zbor, şi una chiar nedorită. O femeie a suferit arsuri la mâini şi faţă după ce căştile sale audio, la care asculta muzică în timpul zborului dintre Beijing şi Melbourne au luat foc.

Informaţia vine direct de la autorităţile australiene, care au profitat de acest accident pentru a avertiza pasagerii faţă de utilizarea la bordul avioanelor a obiectelor alimentate cu baterii.

Accidentul a avut loc la 19 februarie, dar autorităţile australiene nu au precizat compania aeriană al cărei avion a fost scena exploziei urmate de incendiu. 

„Am vrut să mă întorc când s-a auzit explozia, dar am simţit că îmi ardea faţa”, a declarat pasagera Biroului australian de Securitate în Transporturi (ATSB), care se ocupă de anchetă.

„Mi-am dus mâinile la faţă, căştile s-au pus în jurul gâtului şi ardeau încă, aşa că le-am aruncat pe jos. Săreau scântei şi erau şi flăcări mici”, a adăugat aceasta.
Stewarzii s-au grăbit să sară în ajutor, au aruncat apă pe căştile fumegânde, dar bateria şi protecţia sa se topiseră şi s-au lipit de podea.

„Oamenii s-au sufocat şi au tuşit tot restul zborului, din cauza mirosului puternic de plastic şi de păr arse”, a mai spus femeia.

ATSB este de părere că bateriile Li-Ion au provocat incidentul. „Pe măsură că gama de produse care utilizează baterii creşte, şi riscurile de incidente în timpul zborului creşte”, precizează Biroul australian. 

Majoritatea companiilor aeriene au interzis anul trecut telefoanele Galaxy Note 7 de la Samsung, din cauza bateriilor lor care explodau. Compania sud-coreeană a fost nevoită să cheltuiască sume uriaşe pentru a recupera de pe piaţă acest tip de telefoane.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră