Sean Connery suferea de demenţă, a dezvăluit soţia actorului

07 Noi 2020 | scris de A.V.
Sean Connery suferea de demenţă, a dezvăluit soţia actorului

Actorul scoţian Sean Connery, decedat la vârsta de 90 de ani, suferea de demenţă şi s-a stins „paşnic”, potrivit soţiei artistului, citată duminică de tabloidul The Mail, scrie Agerpres.

„Cel puţin a murit în timpul somnului, foarte paşnic. Am fost alături de el tot timpul şi s-a stins pur şi simplu. Era ceea ce-şi dorise”, a declarat Micheline Roquebrune, pictoriţă franceză care a devenit cea de-a doua soţie a legendarului interpret al agentului „007” în 1975.

„Suferea de demenţă, iar acest lucru a avut cu adevărat efecte negative asupra sa”, a mărturisit artista.

„Era un om nemaipomenit şi am avut o viaţă minunată împreună”, a mai spus Roquebrune. „Va fi foarte greu fără el, ştiu. Dar nu putea ţine la nesfârşit, iar el a plecat paşnic”, a adăugat aceasta.
 

Sean Connery a decedat înconjurat de familie, la Nassau, în Bahamas. Nu era bine „de ceva vreme”, a declarat fiul său, Jason Connery, pentru BBC.

Numeroase personalităţi din lumea cinematografiei i-au adus un omagiu actorului scoţian, primul care a dat viaţă personajului James Bond, în „Dr. No” (1962).

Fiecare dintre actorii care i-au călcat pe urme în rolul agentului „007” l-au privit cu „veneraţie şi admiraţie”, a declarat Pierce Brosnan, interpretul personajului James Bond în 4 filme.

„Sir Sean Connery , aţi fost cel mai mare James Bond al meu, al băiatului care am fost odinioară şi al bărbatului care a devenit el însuşi James Bond”, a mărturisit Pierce Brosnan.

Un alt interpret al lui „007”, britanicul Timothy Dalton a lăudat „prezenţa minunată” a lui Sean Connery.

A „redat o epocă, cea a anilor '60”, a spus australianul George Lazenby, care l-a interpretat pe James Bond în „On Her Majesty's Secret Service”.

Sean Connery este „unul dintre adevăraţii monştri sacri ai cinema-ului”, sunt cuvintele cu care a fost omagiat de britanicul Daniel Craig.

„A definit o epocă şi un stil”, a adăugat actualul interpret al personajului inventat de scriitorul Ian Fleming, protagonistul viitorului episod al francizei Bond, „No Time to Die”, ce urmează a fi lansat în aprilie 2021.

Actorul american Kevin Costner a scos în evidenţă „incredibila carieră” a regretatului actor. „Este cel mai mare star cu care am lucrat”, a scris Costner pe Twitter.

De-a lungul carierei sale de cinci decenii, Sean Connery a câştigat un Oscar, două premii BAFTA şi trei Globuri de Aur.

Funeraliile actorului vor avea loc în cadru privat, a anunţat familia, care intenţionează să organizeze o comemorare după terminarea pandemiei.

Alte stiri din Film

Ultima oră