Vești proaste? Regina Elisabeta a II-a a convocat de urgență, în timpul nopții, tot personalul Palatului Buckingham

04 Mai 2017
Vești proaste? Regina Elisabeta a II-a a convocat de urgență, în timpul nopții, tot personalul Palatului Buckingham

Personalul Palatului Buckingham, reşedinţa reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit, a fost convocat în timpul nopţii pentru o întâlnire de urgenţă, într-un gest extrem de neobişnuit al Casei Regale Britanice. 

Personalul monarhului britanic din întreaga ţară a fost convocat la Buckingham în noaptea de miercuri spre joi, existând zvonuri privind un anunţ iminent referitor la Regină sau la Ducele de Edinburgh, soţul ei, scrie tabloidul Daily Mail.

Palatul Buckingham nu a dorit să informeze despre motivul acestei întâlniri neobișnuite, dar a ținut să asigure că nu este nimic alarmant, rutina serviciilor rămânând neschimbată, ceea ce înseamnă că nu este vorba de un deces produs în familia regală.

Lord Chamberlain, cel mai înalt responsabil al casei regale, şi secretarul privat al reginei, Christopher Geidt, s-au adresat personalului în cursul dimineţii anunțând decizia Prințulio Philip al Marii Britanii de a renunța la îndeplinirea îndatoririle publice începand din această toamna.

“Prințul Philip va onora activitățile deja programate, atât singur, cât și ca însoțitor al Reginei. Ducele nu va mai accepta noi invitații pentru vizite și acțiuni, dar ar putea alege să participe la anumite evenimente publice din când în când”, potrivit purtătorului de cuvânt al Palatului de Buckingham.

“Ducele de Edinburgh este mentor, președinte sau membru a peste 780 de organizații, cu care va fi asociat în continuare, deși nu va mai juca un rol activ prin prezența la evenimente”, s-a mai anunțat.

Potrivit Palatului Buckinghan, Regina Elisabeta va continua sa-si desfasoare toate activitatile aferente functiei regale.

Media britanică a așteaptat cu înfrigurare informații, camerele televiziunilor poziționându-se în apropierea palatului.

Regina, care tocmai a împlinit 91 de ani, a revenit miercuri la Londra, după ce a petrecut, ca în fiecare an, perioada de Paşte în castelul său din Windsor, la vest de capitala Marii Britanii. Soţul ei, Philip, va împlini 95 de ani în luna iunie.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră