Universitatea Cambridge își mută cursurile în online și în anul școlar 2020-2021

20 Mai 2020 | scris de A.A.
Universitatea Cambridge își mută cursurile în online și în anul școlar 2020-2021

Universitatea Cambridge din Marea Britanie a anunţat că îşi va desfăşura cursurile online pe întreaga durată a anului academic 2020-2021, renunţând la cele organizate în format tradiţional pe fondul pandemiei de COVID-19, potrivit The Independent.

Universitatea britanică devine prima instituție de acest gen ce anunță amânarea reîntoarcerii la cursuri în forma clasică și susţine că se aşteaptă ca măsurile de distanţare socială să rămână în vigoare la nivel naţional pentru o anumită perioadă de timp.

Cursurile vor continua online până în vara anului 2021, a precizat universitatea, adăugând că este posibil ca seminariile de predare cu un număr mic de studenţi să poată avea loc, dacă "se conformează cerinţelor de distanţare socială".

Purtătorul de cuvânt a declarat că Universitatea se va adapta pe parcurs ce noi reguli apar pentru a face față noilor schimbări impuse de pandemia de coronavirus. Cursurile au fost mutate în mediul online din luna martie. De asemenea, examenele vor continua să aibă loc online.

Universitatea Cambridge poate să perceapă în continuare taxe complete pentru cursurile desfăşurate online.

Reprezentanţii săi au precizat însă că universitatea îşi poate adapta planurile în urma unor recomandări actualizate privind distanţarea socială pe durata pandemiei.

Cambridge este prima universitate din Marea Britanie care îşi anunţă planurile pentru întregul an universitar următor.

Decizia sa vine după un anunţ făcut de Universitatea din Manchester săptămâna aceasta privind mutarea cursurilor online pentru semestrul următor.

Campusurile universitare au fost închise în Marea Britanie în acest semestru pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus.

Marea Britanie a ajuns la aproape 43.000 de decese cauzate de COVID-19 şi este ţara cea mai afectată de coronavirus din Europa, ceea ce ridică mai multe întrebări cu privire la gestionarea crizei de către premierul Boris Johnson, potrivit Reuters.

Alte stiri din Externe

Ultima oră