Ungaria nu va construi un gard la graniţa cu Romania.Deocamdată

29 Ian 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Ungaria nu va construi un gard la graniţa cu Romania.Deocamdată

"Nu construim niciun kilometru de gard în plus față de ce este necesar și sperăm foarte mult că România e în măsură să-și apere propriile granițe și niciodată nu va trebui să se confrunte cu fluxul de migranți cu care a trebuit să se confrunte Ungaria", a declarat oficialul maghiar după întalnirea cu omkologul său romăn, Lazăr Comanescu.

 

 

Szijjarto a ţinut să precizeze că Ungaria şi Romania au aceişi poziţie cand e vorba de apărarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.

El consideră că în UE se vorbeşte mult de actuala criză a migranţilor dar nu se face mai nimic în ceea ce priveşte protejarea frontierelor.De aceea,spune oficialul maghiar, trebuie luat în considerare şi varianta în care graniţa de sud a spaţiului Schengen se mută la graniţa de nord a Greciei.

Trebuie reamintit că Ungaria consideră Grecia un spaţiu permeabil în faţa afluxului de refugiaţi motiv pentru care trebuie exclusă,temporar, din Schengen.

La aceiaşi conferinţă, oficialul de la Budapesta a reafirmat sprijinul Ungariei acordat Romaniei ân demersul acesteia de a adera la spaţiul Schengen. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră