Nepotul lui Pablo Escobar a găsit 18 milioane de dolari ascunşi în peretele unui apartament

25 Sep 2020 | scris de A.V.
Nepotul lui Pablo Escobar a găsit 18 milioane de dolari ascunşi în peretele unui apartament

Un nepot al cunoscutului traficant de droguri columbian Pablo Escobar spune că a găsit 18 milioane de dolari în numerar ascunşi în peretele casei unchiului său. Nicolas Escobar a afirmat că o „viziune” i-a spus exact unde să caute banii în apartamentul din Medellin, relatează presa locală, citată de stiri.tvr.ro.

Nicolas Escobar, nepotul lui Pablo Escobar, a declarat presei columbiene că nu a fost prima dată când a găsit lucruri în ascunzătorile unchiului său. El a mai spus că a descoperit un stilou de aur, telefoane prin satelit, o maşină de scris şi o rolă de film, relatează Independent.

Escobar, care locuieşte în apartament de cinci ani, spune că unele bancnote sunt deteriorate şi inutilizabile.

Pablo Escobar a petrecut zeci de ani luptându-se cu guvernul columbian pentru a evita extrădarea în SUA şi a fost în cele din urmă ucis într-un raid poliţiei în 1993.

Narcoteroristul şi-a format cartelul la Medellin la sfârşitul anilor 1970 şi, în anii `80, făcea contrabandă cu 80% din cocaină vândută în SUA.

Escobar, supranumit „Regele Cocainei”, a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, pe măsură ce afacerea sa atragea venituri estimate la 420 de milioane de dolari pe săptămână.

În 1989, a fost clasat ca al şaptelea cel mai bogat om din lume.

„El Patron”, a fost arestat de autorităţi în 1991 şi ţinut într-o închisoare auto-proiectată numită Catedrala, unde putea alege deţinuţii şi a continuat să-şi conducă operaţiunile.

Cartelul lui Escobar a fost în spatele a peste 5.000 de crime doar între 1989 şi 1993, estimează autoritățile columbiene.

Alte stiri din Externe

Ultima oră