UPDATE. Misterul dispariţiei familiei Troadec: El a mărturisit cele patru crime

06 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
UPDATE. Misterul dispariţiei familiei Troadec: El a mărturisit cele patru crime Galerie foto (4)

Familia Troadec, mamă (50 de ani), tată (50 de ani), fiică (18 ani), fiu (21 de ani), originară din Orvault, în apropiere de Nantes, nu a mai dat niciun semn de viaţă din 16 februarie. Niciunul dintre cei patru membri ai familiei nu a mai răspuns la telefon de la acea dată.

Ulterior s-a aflat că mama şi fiica au făcut o plângere la bancă în aceeaşi zi, după utilizarea frauduloasă a cardului de credit al lui Charlotte, fiica de 18 ani a familiei. Cardul ar fi fost utilizat pentru plata unor jocuri video online.

Cele patru telefoane mobile ale membrilor familiei nu au mai fost active din 16 februarie. Ultimul apel datează din noaptea de 16 februarie, ora 03:15, potrivit Le Monde.

Îngrijorată, sora doamnei Troadec a alertat poliţia la 23 februarie. Poliţiştii s-au deplasat la locuinţa familiei şi au găsit casa goală, dar şi o serie de elemente suspecte. Pisica familiei Troadec, care nu a fost niciodată lăsată singură, venea de câteva zile, slăbită, să primească ceva de mâncare din vecini. 

Totul în zonă părea încremenit în timp. Ca şi când familia Troadec tocmai ieşise pe uşă, şi urma să revină. Numai urmele de sânge găsite în mai multe locuri din casă au alertat poliţia. Şi mai ales cea de pe unul dintre telefoanele mobile.

Analizele probelor de sânge au permis anchetatorilor să afirme că acelea aparţineau tatălui, mamei şi fiului. Urme de sânge de la fiică nu au fost găsite.

Procurorul declară că nu respinge nicio pistă, inclusiv aceea ca măcar unii dintre membrii familiei să mai fie în viaţă. Publicul află, prin intermediul presei, că tatăl a suferit de tulburări depresive în trecut, iar fiul, care era descris drept ceva mai special, ar fi suferit de „fragilitate psihologică”.

Lui Sebastien, căci aşa îl chema pe fiu, i-au fost publicate şi ultimele cuvinte postate pe Facebook, un fragment dintr-o conversaţie în care mărturisea că s-a săturat de problemele vieţii.

La 1 martie, o femeie care făcea jogging descoperă obiecte aparţinând fiicei familiei Troadec, Charlotte: cartea de asigurare de sănătate, cardul bancar, un card de fidelitate şi o pereche de pantaloni. Aruncate într-o groapă la Dirion, în apropiere de Brest. La 280 de kilometri distanţă, anchetatorii efectuau o nouă percheziţie la domiciliul familiei. Misterul se adâncea.

Tot la Dirion, nişte manuale şcolare, dintre care unul purta numele domnului Troadec, sunt găsite la 2 martie, nu departe de locul în care a fost găsit cardul de sănătate al lui Charlotte. Tot acolo a fost găsită şi o cuvertură.

Tot la 2 martie este găsită maşina lui Sebastien, un Peugeot 308, la Saint-Nazaire, în Loire-Atlantique, la 60 de kilometri de domiciliul familiei. Potrivit martorilor oculari, maşina fusese parcată acolo de cinci zile. Autoturismul a fost examinat de anchetatori, dar la bordul ei nu au fost găsite urme de sânge, contrar celor afirmate de presă iniţial.

Potrivit procurorului, citat de Le Figaro, dispersarea obiectelor găsite lasă de înţeles că este vorba despre un joc morbid.

Au fost mobilizaţi 100 de anchetatori. Investigaţiile au continut, iar la domiciliul familiei au mai fost găsite nişte urme de ADN.

Duminică, sora şi fostul cumnat al lui Pascal Troadec sunt reţinuţi, anunţă BFM TV.

ADN-ul bărbatului a fost cel găsit la domiciliul familiei Troadec din Orvault, precum şi în maşina lui Sebastien Troadec. Iniţial, acesta a declarat anchetatorilor că nu a mai avut niciun contact cu familia Troadec de mai mulţi ani. Era divorţat de sora lui Pascal. Are 46 e ani, este inginer constructor, dar de patru ani nu lucrează, din cauza unei depresii, potrivit BFM TV.

Atât sora, cât şi fostul cumnat se află în continuare în arest preventiv. Fostul cumnat se decide să mărturisească. El este cel care i-a ucis pe toţi cei patru membri ai familiei, a acţionat de unul singur şi tot el s-a debarasat de cadavre, a doua zi după comiterea crimelor. Doi judecători de instrucţie se vor ocupa de el în cursul zilei de luni, în vederea arestării. Sora lui Pascal Troadec neagă orice implicare în această oribilă dramă familială.

 

 

 

Anchetatorii se interesează de o moştenire care constituie cel mai probabil mobilul crimelor. Pascal Troadec, tatăl, ar fi moştenit nişte lingouri de aur, pe care nu a dorit să le împartă cu sora şi cumnatul său.

Surse familiarizate cu acest dosar au declarat pentru presă că la domiciliul familiei au fost găsite urme mari de sânge, precum şi un telefon mobil. Numeroasele pete de sânge găsite, unele dintre ele chiar curăţate, au indicat anchetatorilor că la faţa locului a fost vorba despre persoane care au suferit răni grave, iar corpurile acestora au fost deplasate.

Petele de sânge au fost găsite la etaj, pe scară şi la parter, precum şi în garaj. Ele aparţineau, după cum am spus, domnului şi doamnei Troadec, precum şi fiului Sebastien. Nu au fost găsite urme de sânge de la Charlotte, fiica soţilor Troadec. Rămâne de văzut unde anume au fost ascunse cele patru cadavre.

UPDATE

Scene demne de un film de groază s-au petrecut în casa familiei Troadec, dacă este să ne luăm după declaraţiile făcute de suspect. Fostul cumnat a oferit detalii sordide despre circumstanţele celor patru crime pe care le-a mărturisit. În cursul audierilor, suspectul a mărturisit că i-a ucis pe toţi membrii familiei în interiorul locuinţei acestora, în care a pătruns în noaptea de 16 spre 17 februarie. Deocamdată nu se ştie cu exactitate cum a pătruns în locuinţă. 

Pentru a ucide cele patru persoane, el afirmă că s-a folosit de un obiect contondent, bară metalică, cu care i-a lovit unul câte unul. El a dezmembrat apoi cadavrele, pentru a le putea transporta şi ulterior arde în Bretania. Anchetatorii apreciază că este puţin probabil să mai recupereze cadavrele, potrivit rtl.fr.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră