George Clooney, despre decesul lui George Floyd: ”rasismul este pandemia Americii”

02 Iun 2020 | scris de A.A.
George Clooney, despre decesul lui George Floyd: ”rasismul este pandemia Americii”

George Clooney a declarat că este nevoie de schimbări majore ale legilor, forțelor de ordine, justiției și ale conducerii politice a Statelor Unite, descriind situația generată de decesul afro-americanului George Floyd. Acesta a murit în custodia poliției din Minneapolis după ce a acuzat că nu poate respira fiind ținut la pământ de patru agenți de poliție, dintre care unul îi pusese genunchiul pe gât. Conform raportului oficial al medicilor legiști, acesta a nu a decedat din cauze naturale, precizează The Guardian.

Într-o scrisoare făcută publică de The Daily Beast și semnată de actorul hollywoodian, Clooney a transmis că este nevoie urgentă de a lua noi măsuri pentru a combate pandemia de ”rasism” ce face ravagii în toate statele americane.

”Nu este absolut niciun dubiu că George Floyd a fost omorât. Noi toți am observat cum și-a dat ultima suflare în mânile celor 4 polițiști care îl țineau ținuit pe asfalt.” În continuare a lăudat ”reacția sfidătoare” a milioanelor de americani care iau parte la demonstrațiile din ultimele șapte zile.

”Nu știm când vor înceta aceste manifestații. Putem doar să sperăm și să ne rugăm că nimeni altcineva nu va mai fi omorât. Dar știm că toate aceste mișcări vor aduce foarte puține schimbări. Toată mânia și frustrarea pe care o vedem încă o dată pe străzi ne reamintește cât de puțin am evoluat de la păcatul originar al sclaviei. Aceasta este pandemia noastră. Ne-a infectat pe toți și de peste 400 de ani nu am fost capabili să dezvoltăm un vaccin contra ei”, declară Clooney.

La finalul intervenției actorului se află un îndemn adresat tuturor americanilor de a înlocui actualul președinte american ținând cont că alegerile prezidențiale vor avea loc în SUA în acest an.

”Avem nevoie ca politicienii și cei care stabilesc legile să aibă o bază reală și echitabilă care va sprijini egalitatea cetățenilor. Nu avem nevoie de lideri care promovează ura și violența(...). Avem o singură armă pentru a asigura mult așteptata schimbare în țara noastră: VOTUL”, încheie Clooney.

Alte stiri din Externe

Ultima oră