UBER și-a distrus întreaga flotă de biciclete și scutere

29 Mai 2020
UBER și-a distrus întreaga flotă de biciclete și scutere

Uber a distrus mii de biciclete electrice și scutere după vânzarea afacerii Jump către Lime, precizează BBC News.

Imaginile video din timpul procesului de distrugere a flotei au invadat mediul virtual, generând aspre critici din partea iubitorilor vehiculelor pe două roți.

Reprezentanții Uber au declarat că au decis distrugerea miilor de vehicule vechi din cauza costurilor cu mententanța, dar și a posibilitelor accidente care ar putea surveni din cauza vechimii lor.

Purtătorul de cuvând al companiei a declarat jurnaliștior BBC că procesul de vânzare a ramurii Jump nu a fost finalizat, iar Uber își continuă activitatea în întreaga Europă.

În 2018, Uber a anunțat că-și va concentra activitatea în promovarea mijloacelor de transport alternative, bicicletele electrice și scuterele. Pe 7 mai, reprezentanții au confirmat vânzarea ramurii Jump, cea care folosea aceste mijloace de transport către Lime, noul business care capătă amploare în Europa, specializat în închirierea de trotinete.

În urma acestei tranzacții. Uber va investi 170 de milioane de lire în Lime, iar aceasta din urmă ar trebui să achiziționeze toate bicicletele electrice, dar și proprietatea intelectuală deținute de Uber.

Directorul executiv al companiei Lime a declarat că preferă modelele de biciclete folosite de Uber, dar nu vor mai fi folosite modelele vechi din motive de siguranță ale clienților.

Organizațiile de caritate și-au manifestat dezaprobarea legat de acțiunea Uber și au declarat că ar fi fost mult mai util comunității să le doneze sau chiar să le vândă la preț redus decât să le abandoneze în centrele de reciclare.

Într-un comunicat oficial reprezentanții Uber au declarat că au analizat posibilitatea de a le dona, dar din cauza costurilor mari de reparație și întreținere au hotărât distrugerea lor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră