Testarea COVID: 3 teste negative de infectare, 1 test pozitiv de anticorpi

23 Apr 2020 | scris de A.A.
Testarea COVID: 3 teste negative de infectare, 1 test pozitiv de anticorpi

Comerciantul He Ximing din Wuhan a povestit experiența sa cu noul coronavirus. Nu știe de unde a putut să contracteze virusul și de ce cele 3 teste PCR efectuate au fost negative demonstrând că el nu a fost infectat, precizează Reuters.

El nu a fost un pacient COVID, deoarece medicii i-au prezentat teste negative ale infectării cu toate că prezenta deja simptome ale bolii: tuse seacă, dificultăți în respirație, dureri musculare încă de la începutul lunii februarie. Chiar dacă testele administrate au fost negative, medicii au decis să fie transferat într-un centru de carantină.

În acel moment Ximing nu și-a pus problema celor 3 teste negative deoarece soția sa nu a prezentat niciun simptom al acestui nou virus, dar a rămas cu incertitudinea infectării cu coronavirus prezentând simptome atât de tipice bolii. În martie s-a prezentat la spitalul din Wuhan pentru o serie de analize și a solicitat să-i fie efectuat și testul de anticorpi.

De această dată testul a fost pozitiv. El prezenta anticorpi dezvolați în urma infectării cu COVID.

Comerciantul de 52 de ani a prezentat jurnaliștilor Reuters rezultatul tuturor testelor efectuate: 3 teste negative de coronavirus și un test pozitiv de anticorpi.

Acest caz nu este sigular. Mai multe unități medicale din diferite țări și chiar și din China au ridicat problema acurității testelor COVID, chiar dacă este singura posibilitate la ora actuală de răspândire a pandemiei.

Incertitudinea testării ridică mari probleme în gestionarea pandemiei, dar și grave efecte economice mai ales în urma presiunii publice de a deschide țările, de a redeschide economia mondială aflată într-un colaps fără precedent.

Conform ultimelor cifre oficiale transmise de Universitatea Johns Hopkins, 2.630.005 de persoane au fost confirmate pozitiv și 183.470 de decese au fost raportate la nivel global.

Testele recomandate de OMS sunt testele de acid nucleic prin prelevarea de mostre din gât și nas și sunt efectuate strict în laboratoarele specializate. Specialiștii epidemiologice susțin că singura soluție este testarea și retestarea în urma incertitudinii apărute la testele fals pozitive sau fals negative.

Un studiu al cazurilor din China efectuat pe 213 pacienți a relevat o proporție de 30% a testelor fals negative.

Au fost prezentate cazuri în mass-media de pacienți cu simptome clare de coronavirus care au fost testați de 5 ori pentru a obține un rezultat pozitiv.

Autoritățile din Wuhan au demarat o campanie amplă de testare a anticorpilor cu scopul de a obține date concrete ale răspândirii pandemiei și de a afla câți pacienți au fost asimptomatici, dar acum prezintă anticorpi, precizează Reuters.

Alte stiri din Externe

Ultima oră