Statul care oferă „vacanţe de lucru“ de un an întreg

09 Iul 2020 | scris de A.V.
Statul care oferă „vacanţe de lucru“ de un an întreg

Barbados vrea să ofere ajutoare celor care vin să „lucreze de acasă” timp de un an pe insula exotică, ca metodă de a stimula turismul afectat de restricţiile de călătorie din pandemie, scrie Sky News.

Premierul Mia Mottley are în vedere introducerea unui permis „de bun venit din Barbados”, care să permită unor lucrători internaţionali să locuiască şi să lucreze de la distanţă, pe insulă, timp de maxim un an.

Mottley a propus schema în contextul în care călătoriile pe termen scurt au devenit mai dificile în timpul pandemiei.

Turismul contribuie cu până la 40% în PIB-ul Barbados şi angajează 30% din forţa de muncă din ţară, potrivit raportului Travel Market.

Însă industria a fost afectată grav, deoarece pandemia de coronavirus a ţinut la sol avioanele şi navele de croazieră au rămas ancorate.

Mottley şi-a propus să ofere străinilor opţiunea unui sejur de un an, întrucât Barbados îşi va deschide din nou graniţele pentru vizitatorii internaţionali din 12 iulie.

Mottley a declarat: „Fie că lucrezi în Europa, în SUA sau în America Latină, poţi veni aici să lucrezi timp de câteva luni de la distanţă. Apoi te poţi întoarce acasă şi poţi reveni ulterior în Barbados. Guvernul s-a angajat să promoveze noi concepte, cum ar fi Barbados Welcome Stamp, o schemă de ajutor de 12 luni, pentru a deschide graniţele pentru persoanele care călătoresc”.

Toţi vizitatorii care ajung pe insulă vor trebui să prezinte un test negativ de COVID-19 şi trebuie să poarte o mască la aeroport.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră