Statul care oferă măşti reutilizabile pentru fiecare cetățean, ca oamenii să stea acasă o lună. Până acum era exemplu de reuşită în lupta cu COVID-19

07 Apr 2020 | scris de I.D.
Statul care oferă măşti reutilizabile pentru fiecare cetățean, ca oamenii să stea acasă o lună. Până acum era exemplu de reuşită în lupta cu COVID-19

Lăudat de către Organizația Mondială a Sănătății datorită reacției sale rapide împotriva răspândirii COVID-19, statul Singapore este nevoit să închidă școlile și să suspende lucrul, la aproape 3 săptămâni de când majoritatea statelor din Europa au luat astfel de măsuri, potrivit Reuters.

Statul-oraș a luat decizia după un salt de cazuri de infectare apărute într-o zi, ajungând la 1.114 de persoane infectate dintr-o populație de 5,6 milioane de locuitori.

Decizia de a închide școlile și de a lua măsuri drastice de distanțare socială vine după ce inițial țara asiatică reușise să controleze răspândirea coronovirusului printr-un set de măsuri luate imediat ce primele infecții au fost anunțate în China.

Chiar și săptămâna trecută ministrul Educației din Singapore susținea că nu este cazul să închidă instituțiile de învățământ, citând în apărarea deciziei sale o serie de studii despre efectele și răspândirea coronavirusului la copii.

"Am decis că în loc să impunem restricţii progresive în cursul următoarelor săptămâni, trebuie să luăm o decizie acum, pentru a preveni o escaladare a infecţiilor", a declarat premierul Lee Hsien Loong.

Imediat s-au format cozi în faţa magazinelor, iar cetăţenii au ras totul de pe rafturi, în ciuda faptului că autorităţile au dat asigurări că magazinele de tip supermarket vor rămâne deschise.

Bogatul centrul financiar şi maritim se pregăteşte de cea mai rea recesiune din istoria sa de 55 de ani din cauza pandemiei, iar Guvernul a anunţat deja măsuri de susţinere pentru anul acesta echivalând cu 11% din PIB.

Pieţele, supermarketurile, clinicile, spitalele, serviciile publice, transporturile municipale şi principalele servicii bancare vor fi funcţionale. Restaurantele nu vor fi autorizate decât pentru servicii de livrare. În rest, totul va fi închis.

Noile măsuri vor intra în vigoare din 7 aprilie până la 4 mai, iar şcolile vor trece în regim de învăţare online din 8 aprilie. Măsurile vor putea fi prelungite, în caz că situaţia nu se îmbunătăţeşte.

Guvernul va distribui măşti reutilizabile tuturor cetăţenilor, în timp ce măştile chirurgicale vor fi păstrate pentru angajaţii din domeniul sanitar.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră