Starea sănătăţii premierului britanic nu s-a modificat. Boris Johnson primeşte oxigen, dar nu este pe ventilaţie mecanică

07 Apr 2020 | scris de I.D.
Starea sănătăţii premierului britanic nu s-a modificat. Boris Johnson primeşte oxigen, dar nu este pe ventilaţie mecanică

Starea premierului britanic Boris Johnson nu s-a modificat, au indicat marţi două surse apropiate şefului guvernului, internat luni în spital şi transferat în cursul după-amiezii la terapie intensivă în urma agravării simptomelor de COVID-19, transmite Reuters.

Boris Johnson, care a continuat să prezinte simptome persistente de COVID-19 după zece zile de când a fost testat pozitiv la noul coronavirus, a primit oxigen luni şi a fost transferat la secţia de terapie intensivă a unui spital din centrul Londrei.

Biroul premierului a precizat că este vorba despre ''măsură de precauţie pentru cazul în care ar necesita ventilaţie' mecanică.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a devenit pe 27 martie primul lider al unei mari puteri care a anunţat că este pozitiv la coronavirus. El a intrat în izolare într-un apartament al reşedinţei oficiale din Downing Street, iar vineri a anunţat că are în continuare febră. Duminică, Downing Street a comunicat că, la recomandarea medicului său, prim-ministrul a fost internat pentru teste.

Șeful diplomației britanice, Dominic Raab, îi va ține locul premierului Boris Johnson, aflat la terapie intensivă din cauza coronavirusului, relatează AFP. Marea Britanie va continua să se asigure că planurile premierului Boris Johnson de combatere a pandemiei de coronavirus sunt duse mai departe, a spus Raab, potrivit Reuters.

Eurosceptic convins și un mare iubitor de box, a fost numit în funcție după ce Boris Johnson a venit la putere în luna iulie.

Dominic Raab este reprezentativ pentru o nouă generație de conservatori care au intrat în Parlament în ultimii 10 ani.

Dominic Raab este ”dur și lucid. Nu genul de persoană pe care o poți intimida”, a spus fostul ministru pentru Brexit David Davis.

Fiul unui refugiat evreu ceh care a ajuns în Regatul Unit în 1938 și a murit de cancer când avea doar 12 ani, Dominic Raab a fost crescut de mama sa în religia anglicană.

Alte stiri din Externe

Ultima oră