UPDATE. Şoferi români, răniți în explozia de la Bologna

07 Aug 2018
UPDATE. Şoferi români, răniți în explozia de la Bologna

Şoferul unui TIR, oprit în coloana de autovehicule lovită de cisternă care a explodat luni în apropierea aeroportului din Bologna, este cetăţean român rezident în Italia. El a reuşit să se salveze, părăsind rapid cabina autocamionului pe care îl conducea, astfel încât a suferit leziuni superficiale, potrivit informaţiilor transmise marţi de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

După primirea îngrijirilor medicale necesare a fost externat din spitalul unde fusese transportat, rămânând în contact cu reprezentanţii oficiului consular.

"Până la momentul actual, autorităţile italiene nu au notificat consulatului alte cazuri de cetăţeni români afectaţi de explozia provocată în urma accidentului, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară", precizează MAE.

Două camioane s-au ciocnit luni după-amiază pe o autostradă în apropiere de aeroportul din Bologna, oraş în nordul Italiei, provocând o imensă minge de foc şi un puternic incendiu, la locul accidentului fiind văzute coloane de fum negru ridicându-se spre cer. Explozia a provocat moartea a două persoane și rănirea altor 68, dintre care mai multe se află în stare gravă, potrivit prefecturii, citate de 7sur7.be.

Presa italiană scrie că un camion ce transporta maşini s-a ciocnit cu o autocisternă cu materiale inflamabile pe o estacadă.

O parte a podului s-a prăbuşit şi incendiul ce a urmat exploziei s-a propagat la vehiculele dintr-o parcare de sub pod, unde mai multe dintre ele au luat foc şi au explodat.

Potrivit MAE, Consulatul General al României la Bologna a întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pentru a verifica dacă printre victime se înregistrează şi cetăţeni români, iar imediat după semnalarea accidentului o echipă a oficiului consular s-a deplasat la faţa locului.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatul General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 349 1178220.

UPDATE

Potrivit ultimelor date obținute de Consulatul General al României la Bologna de la autoritățile italiene, printre persoanele rănite au fost identificați alți doi cetățeni români. Unul dintre aceștia a fost externat deja, iar cel de-al doilea se află în continuare internat într-o unitate medicală, pentru îngrijiri de specialitate, starea sa de sănătate fiind stabilă.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră