Scandal politic, cu două luni înaintea alegerilor

09 Aug 2019 | scris de Bianca Maria Drug
Scandal politic, cu două luni înaintea alegerilor

Preşedintele conservator al Camerei inferioare a Parlamentulu polonez Marek Kuchcinski şi-a anunţat joi demisia, în urma unui val de critici cu privire la faptul că a folosit avioane guvernamentale în scopuri personale, într-o atmosferă de scandal, cu două luni înaintea alegerilor legislative, relatează AFP.

”Mâine intenţionez să demisionez din funcţia de preşedinte al Dietei”, le-a declarat unor jurnalişti Kuchcinski, care a subliniat că nu a încălcat legea prin aceste numeroase deplasări.

El şi-a anunţat demisia în faţa presei, în prezenţa numărului unu pe scena politică poloneză, Jaroslaw Kaczynski, preşedintele partidului conservator naţionalist aflat la putere, la o zi după o îndelungată reuniune a liderilor formaţiunii.

Potrivit opoziţiei şi unei părţi a presei, care citează numeroase documente, Kuchcinski, în vârstă de 63 de ani, al doilea om în stat potrivit Constituţiei, a folosit avioane de tip Gulfstream, elicoptere şi avioane militare de 100 de ori în perioada martie 2018-mai 2019.

Alte stiri din Externe

Ultima oră