Fostul şef al Audi, Rupert Stadler, a fost inculpat în Germania în scandalul emisiilor

31 Iul 2019 | scris de I.D.
Fostul şef al Audi, Rupert Stadler, a fost inculpat în Germania în scandalul emisiilor

Fostul director general al Audi, Rupert Stadler, care este cercetat pentru rolul jucat în scandalul manipulării testelor de poluare de către grupul Volkswagen, a fost pus oficial sub acuzare de către procuratura din Munchen, transmite Reuters.

Stadler şi alţi trei inculpaţi sunt acuzaţi de omologare falsă şi de practici ilegale de publicitate, precum şi de dezvoltarea unor motoare pentru Audi, Volkswagen şi Porsche care aveau instalate dispozitive care reduc nivelul emisiilor în timoul testelor de poluare.

”Inculpatul Stadler este acuzat că ştia de aceste manipulări cel puţin de la sfârşitul lunii septembrie 2015, dar nu a împiedicat vânzarea vehiculelor Audi şi Volkswagen”, se arată într-un comunicat al procuraturii.

Rupert Stadler a fost arestat în acest dosar în luna iunie 2018, el fiind eliberat abia în octombrie 2018, după patru luni de arest preventiv, reaminteşte profit.ro.

Procurorii au jsutioficat aresarea prin riscul ca Stadelr să ascundă probe și să influențeze martori. 

În intervalul în care a fost în spatele gratiilor, el a fost înlocuit de acționarii VW din funcția de CEO, cu Bram Schot.

Rezilierea contractului său a fost una dificilă, deoarece avea o serie de clauze care obligau compania la despăgubiri substanțiale înc azul în care i-ar fi cerut rezilierea unilateral.

În cele din urmă, cele două părți au ajuns  o înțelegere, fără să fie divulgată suma despăgubirilor.

Presa germană a scris la acel moment că suma despăgubirilor ce vor fi plătite de Audi lui Stadelr se ridică la 7 milioane de euro, însă acestea vor deveni scadente doar dacă procesul în care este acuzat de fraudă și declarații înșelătoare se va încheia cu achitarea fostului șef.

În plus, Stadler va primi și un bonus de 1,5 milioane de euro dacă nu se va angaja la o companie concurentă până în decembrie 2019.

 

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră