RUSIA. Marcel, câinele care găsește pisicile abandonate pe străzile orașului

10 Aug 2020
RUSIA. Marcel, câinele care găsește pisicile abandonate pe străzile orașului

Câinele e cel mai bun prieten al omului, dar poate fi și al pisicii. În Rusia, un patruped de talie medie a fost învățat de stăpâna lui să găsească felinele fără stăpân, aflate în nevoie. Pisicile ajung într-un adăpost de unde pot fi adoptate, relatează stiri.tvr.ro.

Irina iubește pisicile încă din copilărie. De-a lungul anilor a salvat sute de feline de pe străzile orașului. Până nu demult o făcea singură. Acum are un asistent: pe Marcel, un superb exemplar de bichon.

”Mereu am avut pisici acasă, pisoi mici şi Marcel a crescut practic alături de ele. De aceea le ştie foarte bine mirosul şi le iubeşte. Irina își amintește cum a găsit bichonul prima pisicuță abandonată. Era în timpul plimbării de seară când Marcel a început să plângă și să o tragă spre o casă. Ne-am apropiat şi am văzut un pisoiaş stând acolo în zăpada topită. Era plin de noroi şi stătea nemişcat. Am spus, Marcel, nu-l putem lăsă aici aşa că l-am luat. A două zi am postat poze pe internet şi în ziua următoare i-am găsit un stăpân”, spune Irina Mituyukova, proprietara lui Marcel.

Irina și-a transformat locuința în adăpost pentru pisicile pe care le salvează și apoi le oferă spre adopție. În Rusia, câinii și pisicile sunt deseori țintă vânătorilor de ocazie chiar dacă recent a intrat în vigoare o lege care pedepsește aspru relele tratamente asupra animalelor.

Irina crede însă că soluția pentru diminuarea numărului de animale fără adăpost este responsabilizarea proprietarilor care trebuie să-și sterilizeze animalele de companie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră