Putin îi ia apărarea lui Trump: Cei care împrăştie ştiri false, mai răi decât prostituatele

17 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Putin îi ia apărarea lui Trump: Cei care împrăştie ştiri false, mai răi decât prostituatele

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că aceia care răspândesc ştiri false despre preşedintele ales al SUA, Donald Trump, sunt "mai răi decât prostituatele”, relatează cbsnews.com

Liderul rus a fost întrebat despre viitorul preşedinte american în timpul unei conferinţe comune cu omologul său moldovean, Igor Dodon, ţinută la Kremlin. El a catalogat drept o farsă dosarul de informaţii în care se susţine că serviciile secrete ruseşti deţin un material compromiţător despre Donald Trump, inclusiv o înregistrare video realizată la Moscova, în 2013, în care preşedintele ales al SUA apare alături de o fostă Miss Univers.

Oficialii SUA nu au confirmat detaliile din dosar sau presupunerile că Rusia deţine informaţii compromiţătoare despre Trump, dar practica serviciilor de informaţii ale lui Putin, de a strânge date pe care să le folosească pentru şantaj, este binecunoscută.

Putin a acuzat administraţia Obama că încearcă să submineze legitimitatea lui Donald Trump. Preşedintele Obama şi de parlamentarii democraţi şi republicani, citând concluziile comunităţii de informaţii a SUA, au acuzat Rusia de atacarea sistemelor informatice ale instituţiilor democratice şi implicarea în alegerile prezidenţiale în favoarea lui Donald Trump. Guvernul rus a respins categoric aceste acuzaţii. 

Liderul de la Kremlin a mai spus că speră la o normalizare a relaţiilor SUA-Rusia în timpul preşedinţiei lui Trump. 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră