Profeţia lui Fidel Castro.Obama şi Papa de la Roma

23 Mar 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Profeţia lui Fidel Castro.Obama şi Papa de la Roma

Totul porneste de la articolul unui scriitor argentinian, Pedro Jorge Salanas, care,întors dintr-o vizita la Havana,în 1973, a relatat aceasta poveste. El spune că, în drum spre aeroport,un şofer de taxi i-a povestit ce răspuns i-a dat Castro unui celebru ziarist australian,Brian Davis. Întrebat cand vede el normalizarea relaţiilor dintre Cuba si SUA , Fidel Castro a raspuns:”Ne vom întelege cu SUA când ei vor avea un preşedinte de culoare iar Papa de la Roma va fi un latino-american”.

Iată ca profeţia din 1973 a lui Castro s-a împlinit în 2016:un preşedinte de culoare american vizitează Cuba iar papă este un prelat argentinian.

Şi-demn de reţinut-în culisele pregătirii acsestei reconcilieri au fost oficiali ai Vaticanului ca să nu mai vorbim de Papa Francisc care a trecut prin Havana chiar acum o lună.

Este profeţia lui Fidel Castro adevarată? Chiar a spus aceste cuvinte? Nici nu are importanţă-istoria nu este făcuta doar din adevăruri,mereu discutabile, ci şi din poveşti atât de spectaculoase că sunt credibile -şi devin adevarate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră