Ce spune președintele: Doar pentru că ești jurnalist, asta nu înseamnă că nu poți fi omorât!

02 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
Ce spune președintele: Doar pentru că ești jurnalist, asta nu înseamnă că nu poți fi omorât!

Afirmațiile aparțin președintelui ales al statului Filipine, Rodrigo Duterte, și au fost făcute, marți seara, în cadrul unei conferinţe de presă din oraşul Davao.

Uniunea Naţională a Jurnaliştilor din Filipine (NUJP) a catalogat declarațiile lui Duterte ca fiind "îngrozitoare" pentru că sugerează că este justificată uciderea jurnaliştilor dacă se crede că aceştia nu respectă standardele etice profesionale.

"Afirmaţia grosolană a lui Duterte nu numai că pătează numele şi amintirea colegilor noştri care au fost ucişi din 1986 până în prezent dar şi, de fapt, declară deschiderea sezonului pentru reducerea la tăcere a media", a anunțat NUJP într-un comunicat citat de thejournal.ie.

Duterte vrea să reintroducă pedeapsa cu moartea

Președintele ales al Filipinelor a afirmat la sfârșitul săptămânii trecute că intenționează să restabilească pedeapsa cu moartea și să dea forțelor de ordine dreptul de "a trage pentru a omorî".

"Voi presa Congresul să restabilească pedeapsa cu moartea prin spânzurare", a declarat Rodrigo Duterte, potrivit AFP.

Duterte, ales pe 9 mai cu un program populist și care și-a înmulțit afirmațiile scandaloase, a mai spus că va da poliției dreptul de "a trage pentru a omorî" în cursul operațiunilor împotriva infractorilor și a celor care se opun cu violență arestărilor.

În vârstă de 71 de ani, Rodrigo Duterte a mai spus că dorește ca pedeapsa cu moartea, abolită în 2006 sub președinta Gloria Arroyo, să fie reintrodusă pentru infracțiuni ca traficul de droguri, violul, crimele și jaful.

_____________________

Citește și:

RAPORT SINISTRU ȘI ÎNFRICOȘĂTOR. De ce sunt capabili șoferii băuți ca să scape de închisoare

Laura Bretan, entuziasmantă și la America's Got Talent (VIDEO)

Se întâmplă din nou în Germania. ATACURI SEXUALE ÎN MASĂ, zeci de vicime (VIDEO)

Alte stiri din Externe

Ultima oră