Plajele și parcurile din Israel, luate cu asalt înainte de intrarea în vigoare a restricțiilor

18 Iul 2020 | scris de A.V.
Plajele și parcurile din Israel, luate cu asalt înainte de intrarea în vigoare a restricțiilor

Zeci de mii de israelieni au mers sâmbătă la plajă și în parcurile naționale, înainte de intrarea în vigoare a noilor restricții, în weekendurile începând cu 24 iulie, relatează Anima News.

Plajele Tse’elon și Gofra din Galileea au fost închise din cauza supraaglomerării, iar autoritățile au cerut israelienilor să nu viziteze plajele Dor, Beit Yanai și Palmachim de pe coasta Mediteranei, care au atins capacitatea maximă.

Începând cu weekend-ul viitor, plajele, restaurantele, piscinele, sălile de sport, centrele comerciale, grădinile zoologice, muzeele și site-urile turistice vor trebui să se închidă de vineri, 17:00 până duminică, 5 a.m. dimineața până la o notificare suplimentară.

Aceste măsuri urmăresc să influențeze răspândirea coronavirusului, în timp ce contaminările au fost în jur de 1.500 pe zi timp de câteva săptămâni.

Dr. Hagai Levine, un epidemiolog în fruntea Asociației Medicilor din Sănătate Publică din Israel, a criticat însă închiderea plajelor, spunând că rata de contagiune a fost scăzută în spațiile exterioare.

”Din păcate, vedem că guvernul acționează într-un mod irațional și fără o bază epidemiologică. Plaja este tocmai cel mai sigur loc, deoarece riscul de infecție în aer liber este mult mai mic decât în ​​interior”, a spus el.

”Atât timp cât ne păstrăm distanța și purtăm măști, nimeni nu poate fi contaminat. Există locuri care trebuie închise, dar plaja nu este necesară”, a reacționat Ravit, pentru site-ul Ynet.

Alte stiri din Externe

Ultima oră