Israelul, la un pas de carantina totală. Au fost REINTRODUSE restricții dure, după creșteri-record ale numărului de cazuri noi de coronavirus

06 Iul 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Israelul, la un pas de carantina totală. Au fost REINTRODUSE restricții dure, după creșteri-record ale numărului de cazuri noi de coronavirus

Israelul a reintrodus luni o serie de restricții pentru a combate o creștere a numărului de infecții cu COVID-19, printre măsuri numărându-se închiderea imediat a barurilor, cluburilor de noapte, sălilor de fitness și a celor pentru organizarea de evenimente, relatează Reuters și Times of Israel.

Premierul Benjamin Netanyahu a afirmat în timpul unei ședințe speciale de cabinet dedicată crizei de sănătate că Israelul trebuie să își schimbe direcția pentru a evita o carantină mai extinsă care ar putea paraliza economia, rata șomajului atingând 20%.

Netanyahu a avertizat că țara se află la „doar un pas distanță de carantina totală”.

„Pandemia se răspândește, asta e clar ca lumina zilei. Crește zilnic și trage după ea, contrar a ceea ce ni s-a spus, un șir de pacienți în stare critică”, a declarat premierul israelian.

Un comunicat al guvernului a anunțat că pe lângă închiderea imediată a barurilor, cluburilor de noapte, sălilor de fitness și a celor pentru evenimente precum și anularea evenimentelor culturale, numărul de clienți dintr-un restaurant va fi limitat la 20 înăuntru și maxim 30 în aer liber.

Numărul de persoane care se vor putea afla simultan într-o sinagogă va fi limitat la 19 credincioși iar autobuzele vor putea transporta doar 20 de călători.

După ce a reușit în mare parte să controleze pandemia, Israelul a permis în luna mai redeschiderea școlilor, plajelor și afacerilor, însă acum autoritățile se confruntă cu o creștere abruptă a numărului de noi infecții în ultimele săptămâni. În ultimele 10 zile creșterea a fost constantă, iar acum trei zile s-a bătut un record: 1107 cazuri în 24 de ore, cel mai mare număr de infectări de la 21 februarie, când s-a declanșat criza în această țară.

Ieri și azi s-a înregistrat câte cel puțin 800 de cazuri noi. 

Peste 30.000 de persoane au contractat coronavirusul în Israel, 332 pierzându-și viașa din cauza COVID-19 de la izbucnirea pandemiei pe teritoriul țării.

Alte stiri din Externe

Ultima oră