Percheziţii acasă la Francois Fillon, în scandalul Penelopegate

02 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Percheziţii acasă la Francois Fillon, în scandalul Penelopegate

Anchetatorii francezi au făcut percheziţii la domiciliul candidatului prezidenţial Francois Fillon, din Paris, relatează presa locală, citată de BBC. 

Percheziţiile de joi dimineaţă fac parte din ancheta privind angajarea fictivă a soţiei sale, Penelope Fillon, conform cotidianului Le Parisien, care citează surse confidenţiale. Autorităţile nu au comentat informaţia. 

Fillon a respins acuzaţiile şi a jurat că nu renunţă la candidatură în ciuda tuturor presiunilor. El s-a plâns miercuri că este victima unui "asasinat politic", chiar dacă unii dintre aliaţii săi în campanie l-au părăsit.

Acuzaţiile împotriva sa se concentrează pe familia lui Fillon, în principal pe soţia sa Penelope, despre care s-a spus că va fi anchetată. Cotidianul Le Canard Enchaine susţine că aceasta a fost plătită cu 831.400 de euro timp de mai mulţi ani, ca asistent parlamentar al soţului ei şi al succesorului acestuia, fără să aibă însă o astfel de activitate, ceea ce a ridicat o serie de întrebări dacă, într-adevăr, Penelope Fillon a făcut munca pentru care a fost plătită. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră