Pasagerii unui zbor al companiei LOT au făcut chetă pentru a cumpăra o piesă fără de care avionul nu putea decola

14 Noi 2018
Pasagerii unui zbor al companiei LOT au făcut chetă pentru a cumpăra o piesă fără de care avionul nu putea decola

Unele companii aeriene low-cost cer bani şi pentru cel mai mic pahar cu apă, altele taxează şi cele mai mici bagaje de mână, iar altele visează să poată transporta pasageri şi în picioare pentru profit, dar în cazul companiei naţionale aeriene poloneze LOT lucrurile au mers şi mai departe.

Un reprezentant al companiei le-a cerut pasagerilor unui zbor Beijing-Varşovia să facă chetă pentru a plăti o piesă de schimb indispensabilă decolării aparatului de zbor, relatează în ediţia sa de miercuri publicaţia franceză Ouest-France, citată de agerpres.ro.

În decurs de zece ore îndelungate, un avion de tipul Dreamliner al companiei aeriene naţionale poloneze LOT, a staţionat cu pasagerii îmbarcaţi la bord, neputând să decoleze din cauza unei pompe hidraulice defecte.

Printr-un anunţ de la microfonul cabinei, un reprezentant al companiei le-a cerut pasagerilor să facă o colectă şi să strângă bani pentru a achiziţiona piesa defectă.

Patru pasageri au acceptat să cotizeze. ''Într-un final, suma necesară a fost colectată, dar banii au fost returnaţi celor patru pasageri la sosirea avionului la Varşovia'', a declarat unul dintre călătorii intervievaţi de postul de televiziune polonez TVN24.

Pentru a atenua incidentul, compania LOT a oferit celor patru generoşi donatori bilete gratuite, dar nu se menţionează la câte zboruri.

Totodată, operatorul de transport aerian şi-a cerut scuze pentru ''greşeala gravă'' comisă de angajatul său, care a luat o ''decizie proastă'', fără să-şi consulte superiorii, adăugând că ''vor fi trase consecinţe''. ''Nicio circumstanţă nu justifică'' o astfel de colectă de bani, a spus un reprezentant oficial al LOT.

La rândul său, angajatul companiei aeriene naţionale poloneze a explicat că, pur şi simplu, a dorit să scurteze aşteptarea foarte îndelungată a pasagerilor. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră