O mașină a intrat în mulțime la Melbourne: 3 morţi, 20 de răniţi (VIDEO)

20 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
O mașină a intrat în mulțime la Melbourne: 3 morţi, 20 de răniţi (VIDEO)

Deşi deocamdată nu se ştiu prea multe despre acest incident, el pare a fi inspirat din seria de atacuri cu care s-au confruntat mai multe ţări europene, după ce "modelul" fusese patentat în Israel: atacuri asupra mulţimii, comise cu diverse tipuri de vehicule. De data aceasta a venit rândul Australiei să înregistreze un astfel de incident.

Trei persoane au fost ucise și alte douăzeci rănite vineri după ce un bărbat a intrat în mod deliberat cu mașina într-o mulțime de pietoni în fața unui mall din orașul australian Melbourne, au anunțat poliția și responsabili ai serviciilor de urgență.

 

Purtătorul de cuvânt al poliției, Stuart Bateson, a anunțat că suspectul se află în custodia poliției și a adăugat că incidentul are legătură cu un atac prin înjunghiere într-o altă parte a orașului, comis mai devreme în aceeași zi și în care o persoană a fost rănită. 

Bateson a precizat că incidentul nu este legat de terorism și nu există nicio amenințare pentru comunitate.

 

 

Potrivit presei locale, bărbatul, purtând doar chiloți roșii și pantofi albi, a fost arestat în urma incidentului și luat cu ambulanța.

Incidentul a avut loc în fața Bourke St Mall, pe cea mai aglomerată stradă din cartierul central de afaceri din Melbourne. Ambulanțele și mașinile de poliție au blocat strada și multe magazine din zonă au fost închise.

"Era un Commodore de culoare cafenie care venea cu cel puțin 70 de kilometri pe oră. Am auzit bufnituri și am văzut oameni aruncați peste tot", a declarat un martor la radioul local ABC. 

Fotografii și înregistrări video postate pe social media arătau paramedici care acordau primul ajutor persoanelor rănite pe stradă și polițiști în jurul unei mașini roșii distruse.

 

 

Poliția a declarat că turneul de tenis Australian Open, care se desfășoară în prezent la Melbourne, nu a fost afectat de incident.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră