Pandemia de coronavirus: la nivel global se atinge cifra de 1 milion

02 Apr 2020 | scris de A.A.
Pandemia de coronavirus: la nivel global se atinge cifra de 1 milion

Numărul de cazuri la nivel global a atins 1.000.000 de cazuri testate pozitiv cu noul coronavirus, potrivit AFP. Și, pe măsură ce numărul de îmbolnăviri crește fulminant în Europa și SUA, se anunță un record al șomajului.

Virusul a înregistrat un nou record al deceselor în Spania și Marea Britanie pe măsură ce se răspândește cu o viteză ce nu putea fi anticipată în ciuda înăspririi măsurilor luate de fiecare țară în parte.

Impactul economic al acestui virus este uluitor. SUA anunța astăzi cerere de șomaj de peste 6,65 milioane și Spania înregistrează cea mai mare creștere a numărului de șomeri din istoria sa.

De când s-a declanșat această criză s-au înregistrat peste 989.000 de cazuri noi și numărul deceselor a atins 51.000 conform surselor oficiale AFP:

OMS a declarat că în câteva zile vom depăși pragul de un milion de îmbolnăviri și presiunea asupra sistemului medical va fi enormă. Numărul deceselor crește exponențial în fiecare zi în mai multe țări de pe Golb.

Toate țările se luptă cu acest virus și încearcă să ia cele mai bune decizii, să înăsprească măsururile de carantinare, de distanțare socială, dar, până în acest moment se pare că nu sunt suficiente în împiedicarea răspândirii virusului.

 

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră