O fetiţă de trei ani, salvată la trei zile după cutremurul din Turcia

02 Noi 2020 | scris de I.D.
O fetiţă de trei ani, salvată la trei zile după cutremurul din Turcia

O fetiţă de trei ani a fost salvată luni de sub dărâmături, la aproape trei zile după cutremurul din Marea Egee, al cărui bilanţ a ajuns la 94 de morţi, dintre care 92 la Izmir, transmite Reuters.

Salvatorii din Izmir, oraşul cel mai afectat de seism, au scos-o de sub ruine pe micuţa Elif şi au dus-o pe targă până la ambulanţă, în timp ce căutările continuau şi în alte clădiri.

Cele două surori şi fratele fetiţei fuseseră găsiţi în viaţă, sâmbătă, alături de mama lor, dar unul din copii a decedat ulterior.

Mehmet Gulloglu, şeful Autorităţii pentru Managementul Dezastrelor şi Urgenţelor (AFAD) din Turcia, i-a mulţumit 'de o mie de ori' lui Dumnezeu pentru salvarea lui Elif.

Presa de stat a informat că autorităţile turce au început proceduri împotriva a 52 de suspecţi, pentru difuzarea online de zvonuri despre seism şi critici la adresa reacţiei guvernului.

Bilanţul cutremurului de vineri a fost cel mai grav de aproape un deceniu în Turcia, conform AFAD. Pe lângă victimele de la Izmir, şi-au pierdut viaţa şi doi adolescenţi din insula grecească Samos. La Izmir au fost răniţi aproape 1000 de oameni, iar circa 150 primesc în continuare îngrijiri medicale. Potrivit CNN Turk, sub ruinele unui bloc de apartamente din oraş se află încă circa 20 de victime.

Cutremurul de la Van, din 2011, s-a soldat cu peste 500 de morţi, reaminteşte Reuters. Tot în Turcia, în ianuarie anul acesta, un seism în provincia Elazig din est a dus la pierderea a 41 de vieţi omeneşti. În 1999, după două cutremure mari în nord-vest, au murit 18.000 de oameni.

Alte stiri din Externe

Ultima oră