Merkel schimbă foaia. Se pune pe expulzat

10 Feb 2017 | scris de Istvan Deak
Merkel schimbă foaia. Se pune pe expulzat

Angela Merkel, criticată pentru politica uşilor deschise, care a permis intrarea în Germania a peste 1 milion de migranţi în ultimul an şi jumătate, schimbă foaia. Se întâmplă într-un an electoral, pe fondul unor dezbateri aprinse care au avut loc chiar în tabăra sa politică.

Cancelarul a discutat cu reprezentanţii landurilor un plan ce prevede 16 măsuri şi care vizează, între altele, creşterea numărului de expulzări, scrie stiri.tvr.ro.

Ministrul de Interne a declarat că rata solicitărilor de azil respinse creşte şi că este nevoie de eforturi comune ale statului federal şi ale landurilor pentru reglementarea acestei situaţii.

Un centru de expulzări ar urma să fie înfiinţat la Berlin.

Previziunile sunt sumbre. În următoarele luni, Oficiul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF), va respinge "susţinut şi în număr mare" cereri de azil, depuse de persoane care nu au nevoie de protecţie din partea statului german. Astfel stă scris într-un document al Guvernului federal, citat de Spiegel Online. "Astfel, numărul celor obligaţi să părăsească ţara va creşte în 2017", se arată în document. 

Şi Ungaria se pregăteşte pentru noi măsuri care să ţină departe migranţii.

În Ungaria sunt 600 de solicitanţi de azil, care aşteaptă ca cererile lor să fie procesate. Majoritatea se află în centre deschise, ceea ce prezintă un risc de securitate, spun autorităţile. Care vor să le restricţioneze libertatea de mişcare. Migranţii sunt însă liberi să se întoarcă în ţara lor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră