Popularitatea cancelarului Angela Merkel a crescut

09 Iul 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Popularitatea cancelarului Angela Merkel a crescut

Popularitatea cancelarului german Angela Merkel crește.  Conform a două sondaje de opinie publicate, popularitatea acesteia este în creștere în timp ce drepta populistă scade în sondaje – ambele mișcări având drept cauză scăderea aflucului de refugiați din ultima vreme.

Cota de popularitate a cancelarului a crescut în o lună cu 9 % (la 59%), nivelul cel mai ridicat față de septembrie 2015, dată la care cancelarul german decisese să deschidă larg porțile țării migranților care fugeau în special din calea războiului din Siria. De asemenea, în creștere se află și uniunile CDU și CSU, partidele care o susțin. 

Sondajul de mai sus este nul desfășurat de canalul ARD (televiziunea publică). În alt sondaj, realizat pentru revista Stern și cotidianul Die Welt, popularitatea Angelei Merkel ar crește cu numai două puncte, la 48%.

Numărul solicitanților de azil intrați în Germania a scăzut masiv în cursul primelor șase luni ale anului în raport cu ritmul din toamna lui 2015, ca urmare a închiderii rutei balcanice, prin care venea cea mai mare parte a refugiaților, și a acordului între UE și Ankara pentru a stopa fluxul dinspre Turcia. În mai și iunie, acest număr s-a redus la 16.000 lunar, informează Agerpres. Totuși, pe ansamblul primului semestru, el s-a stabilizat la nivelul destul de important de 226.000. În întregul an 2015, fusese înregistrat un număr record de un milion de sosiri. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră