Marea Britanie impune carantina de 14 zile la intrarea în țară

09 Mai 2020 | scris de A.A.
Marea Britanie impune carantina de 14 zile la intrarea în țară

Reprezentanții companiilor aeriene au fost informați că autoritățile vor institui carantina de 14 zile pentru orice persoană care intră în țară, în afara celor care sosesc din Irlanda, precizează BBC News.

Măsura va fi aplicată de la sfârșitul lunii mai. Reprezentanții liniilor aeriene au declarat că aceste măsuri ar trebui revizuite în fiecare săptămână.

Toți cei care vor intra în țară vor fi carantinați la o reședință privată, ceea ce ar însemna că vor trebui să declare adresa atunci când ajung la graniță, au aflat jurnaliștii BBC.

Nu se știe când timp va fi impusă această măsură și nici dacă va fi permisă carantina într-un spațiu închiriat în cazul persoanelor care nu sunt rezidente ale Marii Britanii.

Ministrul Aviației, Kelly Tolhurst, va clarifica aceste noi măsuri într-o conferință de presă ce va avea loc sâmbătă dimineața.

Reprezentanții aeroporturilor au tras semnale de alarmă legate de această măsură precizând că impactul asupra industriei aviatice va fi devastator, dar și asupra economiei țării.

De la această carantină ar fi excluși cei care lucrează în domeniul aprovizionării cu mărfuri și cei care lucrează în expediții.

Săptămână trecută autoritățile au declarat că se analizează orice măsură ce ar urma să fie impusă pentru a proteja cât mai bine cetățenii de un al doilea val al pandemiei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră