”Măcelarul din Balcani” contestă condamnarea pentru genocid. Se judecă apelul

25 Aug 2020 | scris de A.V.
”Măcelarul din Balcani” contestă condamnarea pentru genocid. Se judecă apelul

Fostul comandant sârbo-bosniac Ratko Mladic a făcut apel împotriva sentinței Tribunalului Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie care l-a condamnat la închisoare pe viață pentru genocidul comis împotriva musulmanilor, în anii 1990, crime de război și crime împotriva umanității. Marți a început judecarea apelului, relatează BBC News.

Cele două zile de audieri au început după mai multe amânări cauzate de starea de sănătate a fostului lider sârbo-bosniac, 78 de ani, dar și de pandemia de coronavirus. La debutul ședinței de marți, avocații lui Mladic au susținut că procesul ar trebui să fie amânat până când o echipă medicală reevaluează capacitatea acestuia de a participa la audieri.

Mladic și-a făcut apariția în sala de judecată purtând mască de protecție, în timp ce majoritatea judecătorilor au participat la ședință online.

Cunoscut sub numele de ”Măcelarul din Balcani”, el a fost condamnat la închisoare pe viață în 2017 pentru rolul jucat în masacrul de la Srebrenica și asediul de la Sarajevo, în timpul războiului bosniac (1992 - 1995), care a lăsat în urmă aproximativ 100.000 de morți și 2,2 milioane de strămutați.

Alte stiri din Externe

Ultima oră