ISIS a revendicat atentatele sinucigașe din Sri Lanka

23 Apr 2019 | scris de M.C.
ISIS a revendicat atentatele sinucigașe din Sri Lanka

Gruparea teroristă ISIS a revendicat, prin intermediul agenției sale de propagandă, seria de atentate sinucigașe din Sri Lanka, care a avut loc duminică 21 aprilie, și care s-a soldat cu moartea a cel puțin 359 persoane și rănirea altor peste 500, anunță Reuters.

Revendicarea a venit marți. Atentatele au vizat mai multe hoteluri de lux și biserici din Sri Lanka, și a fost comis în chiar prima zi de Paștele catolic.

Până marți nu a existat nicio revendicare, dar Guvernul din Sri Lanka a anunțat luni că o mișcare islamistă locală, National Thowheeth Jama'ath (NTJ), ar fi la originea atacurilor sinucigașe din ziua Paștelui catolic.

ISIS a publicat numele celor șapte atetatori sinucigași implicați în atacuri. ”Cei care au vizat cetățenii țărilor din coaliția anti-ISIS și creștinii din Sri Lanka sunt combatanți ISIS”, a anunțat gruparea jihadistă prin agenția sa de propagandă Amaq.

Bilanţul atentatelor de duminică din Sri Lanka a ajuns marţi la 359 morţi, după ce mai mulţi răniţi au decedat din cauza gravității rănilor suferite în urma acestor atacuri, a anunţat poliţia locală, care a efectuat noi arestări, potrivit BFM TV.

În Sri Lanka a fost ținut un moment de reculegere, timp de trei minute, ca omagiu adus victimelor acestor atentate sinucigașe care au vizat hoteluri de lux și biserici, unde era în plină desfășurare slujba de Paștele catolic.

Autorităţile au reţinut până în acest moment 58 de persoane în ancheta asupra acestor atacuri atribuite unei mişcări islamiste locale, National Thowheeth Jama'ath (NTJ), a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ruwan Gunasekera.

Primele elemente ale anchetei arată că aceste atacuri au fost comise ca represalii față de atentatele asupra moscheilor din Christchurch, în Noua Zeelandă, și în legătură cu o grupare islamistă indiană puțin cunoscută, a declarat marți viceministrul sri-lankez al Apărării.

La 15 martie, un atac asupra a două moschei din Christchurch s-a soldat cu moartea a 50 de persoane.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră