Bilanţul atentatelor de duminică din Sri Lanka a ajuns la 310 morţi

23 Apr 2019 | scris de M.C.
Bilanţul atentatelor de duminică din Sri Lanka a ajuns la 310 morţi

Bilanţul atentatelor de duminică din Sri Lanka a ajuns marţi la 310 morţi, după ce mai mulţi răniţi au decedat din cauza gravității rănilor suferite în urma acestor atacuri, a anunţat poliţia locală, care a efectuat noi arestări, potrivit BFM TV.

În Sri Lanka a fost ținut un moment de reculegere, timp de trei minute, ca omagiu adus victimelor acestor atentate sinucigașe care au vizat hoteluri de lux și biserici, unde era în plină desfășurare slujba de Paștele catolic.

Autorităţile au reţinut până în acest moment 40 de persoane în ancheta asupra acestor atacuri atribuite unei mişcări islamiste locale, National Thowheeth Jama'ath (NTJ), a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ruwan Gunasekera.

Precedentul bilanţ era de 290 de morţi, iar numărul răniţilor a rămas în jur de 500.

Guvernul a decretat ziua de marţi drept zi de doliu naţional. Magazinele care vând alcool sunt închise, drapelele au fost coborâte în bernă, iar radiourile şi televiziunile trebuie să îşi adapteze programele muzicale la solemnitatea momentului.

La Biserica Sfântul Anton din Colombo, scena primului atentat sinucigaş de duminică dimineaţă, zeci de persoane s-au rugat în linişte, cu lumânări în mână. După cele trei minute de tăcere, mulţimea a rostit o rugăciune cu voce tare.

UPDATE

Poliţia din Sri Lanka a reţinut un cetăţean sirian pentru interogatoriu în legătură cu atacurile teroriste de duminică. El a fost arestat după interogarea unor suspecţi locali.

Nicio grupare nu a revendicat atacurile sinucigaşe cu bombă comise duminică, de Paştele catolic, împotriva a trei biserici şi patru hoteluri de lux din Sri Lanka.

Marţi, poliţia a evacuat gara foarte aglomerată din capitala Colombo după găsirea unui pachet abandonat lângă liniile de cale ferată.

Poliţia a izolat zona, iar brigada de deminare a fost chemată la faţa locului.

Ulterior, poliţia a anunţat că pachetul suspect nu conţinea o bombă, iar zona a fost redeschisă pentru public.

Poliţia şi forţele de securitate au lansat o amplă operaţiune de căutare în urma celor opt explozii de duminică. La miezul nopţii a intrat în vigoare starea de urgenţă, menită să asigurare continuarea furnizării produselor şi serviciilor esenţiale pe insulă. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră