În orașul israelian Petah Tikva a fost inaugurată Piața Regina Mamă Elena a României

04 Apr 2021 | scris de A.V.
În orașul israelian Petah Tikva a fost inaugurată Piața Regina Mamă Elena a României

Primăria din Petach Tikva, condusă de primarul Rami Greenberg a luat decizia de a numi una dintre străzile principale din orașul israelian după Regina-mamă Elena a României. Contextul general în cadrul înfrățirii dintre cele două orașe, Șimleu Silvaniei și Petach Tikva din Israel, a generat discuții despre posibilitatea acestei colaborări.

Inaugurarea Pieței Regina Mamă Elena a României la Petah Tikva

Inaugurarea Pieței Regina Mamă Elena a României la Petah Tikva

În cadrul proiectului semnat în 2012 s-au desfășurat o serie de activități între cele două instituții, ulterior ajungându-se la un acord de parteneriat și schimb reciproc de experiență, între Liceul Brener din Petach Tikva și Colegiul Național Simion Bărnuțiu din Șimleu Silvaniei. Sute de tineri ambasadori au călătorit în și din Israel pentru acest schimb de experiență.

Duminică, la Petah Tikva a avut loc inaugurarea, cu participarea ambasadorului României în Israel, Radu Ioanid, relatează corespondentul Radio România Actualități în Israel, Dragoș Ciocîrlan.

În cadrul ceremoniei, ambasadorul României în statul Israel, Radu Ioanid, a declarat că președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu şi-au exprimat din nou dorința lor puternică de a combate xenofobia și antisemitismul. Ambasadorul României a citit mesajul din partea majestății sale Margareta, custodele Coroanei, în care se arată că a primit cu mare emoție și profundă recunoștință vestea că o piațetă din orașul israelian va purta numele bunicii. Aportul său la istoria contemporană și principiile în care a crezut întreaga viață vor rămâne un simbol al României și un exemplu european, a transmis corespondentul RRA.

Continuarea, AICI

Alte stiri din Externe

Ultima oră