Turcia cere SUA să-l extrădeze pe clericul musulman Fethullah Gullen

19 Iul 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Turcia cere SUA să-l extrădeze pe clericul musulman Fethullah Gullen

Ministrul Justiţiei din Turcia,Bekir Bozdag, a anunţat că Turcia a trimis autoritătilor americane patru dosare cu dovezi care demonstrează implicarea predicatorului musulman Fethullan Gullen în evenimentele din Turcia,scrie agerpres.ro.
''Avem mai mult decât suficiente probe, mai multe decât ați putea cere, despre Gulen. Nu este nevoie să dovedim tentativa de lovitură de stat, toate probele arată că tentativa de puci a fost organizată la dorința și ordinele lui'', le-a declarat Bozdag reporterilor în fața clădirii parlamentului turc, potrivit Reutersâ, scrie agerpres.ro
Anterior, premierul turc Binali Yildirim a promis că Turcia va elimina 'de la rădăcină' mișcarea condusă de predicatorul Fethullah Gulen și că Ankara le va furniza autorităților americane dovezi despre implicarea lui Gulen în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie.
Președintele Recep Tayyip Erdogan și alți responsabili turci au susținut că în spatele tentativei de lovitură de stat de vineri noaptea se află Fethullah Gulen, care s-a autoexilat de mai mulți ani în statul american Pennsylvania, și au cerut extrădarea acestuia din SUA. Gulen a negat însă orice implicare a sa în recentele evenimente din Turcia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră