Cea mai curajoasă fetiță din Siberia! A mers pe jos 8 km, la -24 de grade, trimisă după ajutor de bunicul său orb

10 Feb 2017
Cea mai curajoasă fetiță din Siberia! A mers pe jos 8 km, la -24 de grade, trimisă după ajutor de bunicul său orb Galerie foto (3)

O fetiță de patru ani din Siberia a reușit să stârnească admirația tuturor, după ce a parcurs opt kilometri de-a lungul unui râu înghețat, printr-o pădure plină de lupi, înfruntând temperaturi de -24 de grade Celsius, pentru a cere ajutor celui mai apropiat vecin, relatează The Siberian Times.

Atunci când s-a trezit, micuța Saglana Salchak s-a dus să-și îmbrățișeze bunica, în vârstă de 60 de ani, dar de data aceasta nu a mai primit-o cu brațele deschise, așa cum obișnuia în fiecare dimineața. Speriată, fetița s-a dus să ceară ajutor bunicului, orb.

 La rândul său bulversat de moartea soției sale, bunicul și-a trimis nepoata după ajutor, fără să țină cont de vremea de afară și de pericolul la care o expunea, mai ales că familia avea un telefon cu conectare prin satelit.

În zonă nu există drumuri sau poteci, iarna totul este acoperit de zăpadă. Pusă să se confrunte cu frigul și nămeții,  Saglana și-a adus aminte de faptul că bunica îi povestise că dacă merge de-a lungul râului va ajunge la casa celui mai apropiat vecin, un crescător de animale.

A mers singură pe jos, mai mult de trei ore printr-o pădure încă stăpânită de haite de lupi, pe un ger năprasnic, până să ajungă la casa vecinului. 

"A avut noroc că nu a fost ucisă de lupi, întrucât sunt foarte mulți pe acest drum și adesea ne atacă bovinele în acea zonă", a spus un localnic.

Au fost alertate imediat autoritățile, iar medicii de pe ambulanță care s-au deplasat la casa bunicilor, unde, din păcate, nu au putut face altceva decât să constate decesul bătrânei, în urma unui atac de cord.

Saglana a fost și ea dusă la spital, unde, din fericire, analizele au demonstrat că aventura sa nu lăsase urmări asupra sănătății.

Alte stiri din Externe

Ultima oră