Coronavirus: Israelul intenționează să ofere o a patra doză de vaccin tuturor adulților după 5 luni de la ultima doză

25 Ian 2022 | scris de M.N.
Coronavirus: Israelul intenționează să ofere o a patra doză de vaccin tuturor adulților după 5 luni de la ultima doză

Un comitet consultativ al guvernului israelian a recomandat să se ofere a patra doză de vaccin COVID-19 tuturor adulților, cu condiția ca cel puțin cinci luni să fi trecut de la a treia doză sau de la vindecarea de de boală, a declarat marti Ministerul Sănătății din Israel

Acest lucru ar extinde considerabil eligibilitatea pentru această a doua doză de rapel, care este în prezent limitată la persoanele de peste 60 de ani și la alte grupuri cu risc ridicat și a căror campanie de vaccinare a fost lansată la începutul acestei luni.

Punerea în aplicare a acestei măsuri este supusă aprobării directorului general al ministerului. Nu a fost clar când s-ar putea întâmpla acest lucru.

Comunicatul de presă al ministerului indică faptul că această recomandare a fost făcută în urma rezultatelor unui studiu care a arătat că persoanele de peste 60 de ani care au primit două doze de rapel de vaccin sunt de trei până la cinci ori mai protejate împotriva formelor grave de boală și de două ori mai protejate împotriva infecțiilor decât oamenii din aceeași grupă de vârstă care a primit o singură doză de rapel.

Statisticile Ministerului Sănătății publicate marți dimineață au arătat 83.613 de noi infecții înregistrate cu o zi mai devreme, a doua zi consecutiv, cu peste 83.000 de cazuri noi.

Sursa: Reuters

Alte stiri din Externe

Ultima oră