Coronavirus în Grecia: a doua tabără de imigranți bagată în carantină

05 Apr 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Grecia: a doua tabără de imigranți bagată în carantină

În urma confirmării unui test pozitiv, a doua tabară de imigranți este băgată in carantină în Grecia. Această măsură este luată la doar 3 zile distanță de prima tabără carantinată unde fuseseră testate și confirmate 23 de refugiați.

În cel mai nou caz confirmat, un bărbat afgan de 53 de ani din tabăra de la Malakasa a ajuns în acel refugiu însoțit de sute de conaționali.

Mii de imigranți trăiesc în condiții improprii în astfel de tabere pentru refugiați.

Multe grupuri de support au atras atenția asupra situațiilor de acolo unde ar putea izbucni în orice moment un focar de coronavirus, mai ales ținând cont de condițiile insuficiente din punct de vedere sanitar, al igienei și a supra aglomerării.

Pacientul de la Malasaka a fost transportat la un spital din Athena și întreaga tabără a fost carantinată pentru 14 zile. Aceasta se află situată la doar 45 km de capitala elenă.

Prima tabără a fost carantinată joia trecută în urma confirmării pozitiv a unei gravide. Aceasta este la 75 km de Athena, în zona de nord-est.

Până în momentul de față nu au fost confirmate alte cazuri în celelalte tabere aflate în cele 5 insule grecești. Și acolo problemele sunt similare: supra populate și cu condiții minime de igienă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră