Casa Albă: Directorul de comunicare a demisionat. Trump: de două ori pe lună, față în față cu jurnaliștii!

30 Mai 2017 | scris de Magda Marincovici
Casa Albă:  Directorul de comunicare a demisionat. Trump: de două ori pe lună, față în față cu jurnaliștii!

Potrivit presei americane, plecarea lui Michael Dubke ar putea marca începutul unei remanierii a echipei administrației Trump, scrie Le Monde. Imediat după încheierea primului turneu internațional al președintelui american, consiliera acestuia, Kellyanne Conway, a anunțat, marți, demisia directorului de comunicare al Casei Albe, Michael Dubke. 
Kellyanne Conway a precizat, pentru Agenția Associated Press, că Dubke și-a prezentat demisia chiar înainte de plecarea președintelui american în turneul internațional în Arabia Saudită, Israel, Belgia – la summit-ul NATO și în Italia pentru întâlnirea G7.

Într-un mesaj adresat colegilor săi, precizează New York Times, Michael Dubke susține că motivele demisiei sunt de ordin personal. Dar a fost o mare onoare să-l servesc pe președintele Trump și administrația sa, se desprinde din scrisoarea lui Dubke. Casa Albă are printre cei mai buni membri ai guvernului american, mai transmite acesta.

Michael Dubke ocupa acest post de numai trei luni. Plecarea lui ar putea marca, potrivit presei americane, începutul unei remanieri a echipei de la Casa Albă. 

Se pare că Trump este nemulțumit de mesajele transmise public de Casa Albă în contextul anchetelor lansate de Congres și de FBI cu privire la presupuse relații între echipa sa de campanie și Kremlin.
Trump a lansat recent ideea de a se renunța complet la briefingurile de presă zilnice și de a susține el însuși unul la fiecare două săptămâni.
Potrivit Axios News, președintele intenționează să urmeze planul respectiv și să preia direct mai multe întrebări din media.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră