Consilierul preşedintelui Trump pentru securitate naţională, Michael Flynn, a demisionat

14 Feb 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Consilierul preşedintelui Trump pentru securitate naţională, Michael Flynn, a demisionat

Consilierul președintelui american Donald Trump pentru securitate națională, Michael Flynn, a demisionat luni seară, a anunțat un responsabil cu rang înalt din cadrul Administrației de la Washington, potrivit BBC.

Michael Flynn se află în plin scandal după ce a mințit cu privire la contactele telefonice avute cu ambasadorul rus în SUA în perioada dinaintea instalării lui Donald Trump la Casa Albă. Se presupune că Flynn ar fi discutat despre sancţiunile americane cu ambasadorul rus înaintea investirii lui Donald Trump în funcţie şi că acesta i-ar fi indus în eroare pe oficiali despre această discuţie.

Anterior, presa americană anunţa că Departamentul de Justiţie a avertizat Casa Albă despre aceste contacte luna trecută şi că Flynn ar putea fi vulberabil la un şantaj rus.

Flynn l-a sfătuit pe Trump în ceea ce priveşte politica externă şi securitatea naţională din 2016, când acesta se afla încă în cursa electorală.

Generalul în retragere Keith Kellogg, care a fost șef al statului-major al Consiliul Național de Securitate, a fost numit în funcția de consilier prezidențial pentru securitate națională, anunță Reuters.

Alte stiri din Externe

Ultima oră